IMG 2297
Siste helgen i januar reiste i underkant av 30 av Turrennklubbens medlemmer til Italia for å delta på Marcialonga, et klassisk skiløp på 70km. Rennet ble i år arrangert for 44. gang. På grunn av snømangel var årets utgave kortet ned til 57 km.
«Hotel Relais Grünwald», som ligger kun et par hundre meter fra målområdet, var vårt for året. Det var første gang vi var der, og det var en meget god opplevelse. Hotellet et lite, men koselig og har veldig trivelige lokaliteter. Personalet var svært hyggelig og imøtekommende, og maten var også meget tilfredsstillende. Vi reiser svært gjerne tilbake dit.

IMG 2291
Torsdag og fredag var det turer til Lavaze og Seiser Alm. Dette er svært populære alpin- og langrennsanlegg som ligger på 1800 til 2000 moh. Blant annet reiser de norske langrennsstjernene hit når de skal trene i høyden.

I år var det meget spesielle forhold fordi det nesten ikke var snø i det hele tatt. Bortsett fra 3,5 km løyper av kunstsnø, var det bare marker.

IMG 2293
Lørdag kjørte bussen oss til VM-stadion i Val di Fiemme hvor vi testet sporene.

IMG 2295
Etter å ha testet feste og gli, gikk de fleste av oss de siste 10 eller 15 km av traseen tilbake til Cavalese (Det er 15 km fra skistadion til mål, men ved å ta av skiene og gå over en bro kan droppe en sløyfe på 5 km). Noen ville spare kreftene til dagen etter og valgte derfor å følge bussen tilbake til hotellet. Det er fint å gå den siste delen for å bli kjent med avslutningen på løypa og få testet den litt over 2 km lange bakken som avslutter rennet.

Resten av dagen ble brukt til avslapping og litt vandring rundt i den koselige lille landsbyen som Cavalese er.

IMG 2311
Så var endelig den store dagen kommet. Søndag kl 06:30 kjørte bussen fra hotellet med en gjeng glade og spente skiløpere. Værmeldingen var bra, men det var meldt om stigende temperatur utover dagen så det var litt spennende om snøen og sporene ville holde til alle var i mål. Da de første løperne startet kl 08 var det rundt 6 kuldegrader, blå himmel og vindstille, men utover dagen steg temperaturen og den nærmet seg et tosifret tall. Likevel holdt sporene seg veldig godt, og vi fikk en veldig fin tur. Det var likevel veldig varierende gli underveis, og det var flere som etter løpet kommenterte at det var svært trått enkelte partier (særlig der sola ikke hadde sluppet til sik at det holdt seg på minusgrader). For de (dvs. han) som valgte å gå med felleski ble dette ekstra merkbart.

IMG 2320
Under middagen på kvelden var det i høytidelig premieutdeling. Der ble Turrennklubbens plakett delt ut til klubbens raskeste kvinne og raskeste herreløper i Marcialonga 2017. I dameklassen ble det, som i 2016, Cathrine Bendz Aarrestad som stakk av med prisen, mens det i herreklassen var ektemannen, Odd Geir Aarrestad, som var raskest. Gratulerer så mye til begge to. Vi må legge til at Cathrine gikk et fantomløp, og at hun vant sin klasse på tiden 3:21.27,2. Det er utrolig godt gjort og vi er mektig imponerte og stolte over prestasjonen.

Mandag var det farvel for denne gang, og det bar hjemover. Mange kjekke opplevelser og nye bekjentskap beriker hverdagen. Som i 2016 var vi også i år velsignet med et fantastisk vær. Det var stort sett sol fra skyfri himmel og så godt som vindstille hver dag.
Vi må også takke Audun Laugaland som var med oss i år. På en uhøytidelig samling vi hadde etter middagen lørdag kom han med mange gode tips for hva en kan gjøre før og under langløp. Han fortalte også noen artige historier fra sin aktive tid som utøver blant de aller beste.
Det var også spennende å følge semifinalen og finalen til det norske herrelandslaget i håndball. Spesielt under semifinalen var det nok noen som lurte på hva som gikk av den galne gjengen som ropte og heiet av full hals.
Takk til alle som var med på turen og som var med på å gjøre det til en uforglemmelig opplevelse. Etter en slik tur som denne får i hvert fall jeg lyst til å bli med på flere, og jeg tror det er flere som er helt enig med meg i det.
Helt til slutt vil vi rette en stor takk til PWT som gjør en fantastisk jobb med all organisering og tilrettelegging av disse turene! Alt går etter oppsatt plan til enhver tid, og det er en fryd være på tur med dem. Vi er svært takknemlige for at vi kan ha dette gode samarbeidet, og ser fram til mange flere turer sammen.